Fantastiska resultat för våra kunder

Arbetsmarknaden är fortsatt väldigt god och enligt Arbetsförmedlingens senaste rapport har vi en historiskt bra arbetsmarknad med en arbetslöshet runt sju procent, vilket gynnar våra kunder. Vi uppnådde all-time-high förra året och den utvecklingen fortsätter. Hittills i år har drygt 85 procent av kunderna fått en ny sysselsättning innan deras uppsägningstid löpt ut eller inom nio månader från att de anmäldes till stiftelsen.

Kännedomen om omställningsavtalet

Som jag berättat om tidigare digitaliserar vi delar av vår verksamhet och det har bland annat lett till en förenklad anmälningsprocess av nya arbetstagare. Med anledning av den förändringen besökte vi nyligen Lunds universitet, som är en av de arbetsgivare som anmäler in många arbetstagare till oss. Där träffade vi ett nätverk med HR-personal och pratade om anmälningsprocessen och hur vi stöttar de som anmäls in till oss så att de snabbt kommer tillbaka ut på arbetsmarknaden igen. Det var ett mycket givande besök och vi pratade bland annat om vilka personer som ska anmälas.

Det är vanligt att anställningstiden för tidsbegränsat anställda på universitet och högskolor förlängs eller att de får nya tjänster. En av anledningarna är att forskare ansöker och får nya medel. Ibland har de här personerna hunnit bli anmälda till Trygghetsstiftelsen innan förlängningen eller den nya tjänsten blivit kända och då är det viktigt att arbetsgivaren hör av sig till oss och berättar om förlängningen.
Vi planerar in fler besök hos ytterligare några universitet då vi såg att det här besöket föll väl ut.
Samtidigt som vi gjorde det här besöket genomförde vi en undersökning som pågick i fyra veckor.  Våra rådgivare frågade nya kunder när de hörde talas om Trygghetsstiftelsen första gången och om deras arbetsgivare gett dem information om det stöd stiftelsen kan ge. Tyvärr var inte svaren så uppmuntrande. Ungefär hälften svarade att de inte kände till Trygghetsstiftelsen innan de anmäldes in hit som kunder och lika många svarade att de inte fick någon information från arbetsgivaren om det stöd vi kan ge.

Omställningsdagen – Omställning är det nya trygga

Om knappt tre veckor är det dags för årets Omställningsdag som har temat Omställning är det nya trygga. Förändring sker oavsett vi vill eller inte och talarna kommer att prata om hur vi gör aktiva och medvetna val i en rörlig omvärld. Med på talarlistan finns Anders Ekholm, vice VD för Institutet för framtidsstudier, Stina Nyström, ställföreträdande personaldirektör på Försvarsmakten och Niclas Lamberg, HR-chef på Trafikverket.
Vi håller till i Stockholm och vi välkomnar dig som ansvar för omställning på strategisk nivå i medlemsorganisation i Arbetsgivarverket och ingår i ledningen eller är facklig ordförande. Det finns fortfarande tid att anmäla sig (anmäl dig här).

Vi planerar för 2018

Vi har påbörjat planeringen av nästa års aktiviteter kring lokala omställningsmedel för er parter och arbetsgivare. Om er verksamhet har hittat praktiska eller spännande sätt att arbeta med lokala omställningsmedel får ni gärna höra av er till oss och berätta. Vi letar efter nya inspirerande idéer som vi kan hjälpa till att sprida mellan er myndigheter (läs mer om lokala omställningsmedel).

Rekrytera med hjälp av stiftelsen

Jag vill påminna om att ni kan använda er av vår rekryteringsservice när ni behöver anställa personal, både för tidsbegränsade uppdrag och tillsvidare. Vi har en kostnadsfri hjälp för att snabbt hitta kandidater med rätt kompetens när ni ska nyanställa med ett begränsat annonseringsförfarande. Den kompetensbank vi har tillgång till består av personer som är anmälda till oss och som nu står till arbetsmarknadens förfogande (Rekryteringsservice).

Slutligen vill jag tacka alla er som kom till invigningen av våra nya lokaler och tack för alla fina välkomstblommor och presenter som ni hade med er

Åsa Lindh, 171116

Jag twittrar då och då om Trygghetsstiftelsens aktiviteter.  Följ mig gärna på @_asa_lindh

På LinkedIn hittar du oss här: linkedin.com/company/trygghetsstiftelsen/

Mer information

Har du fått vårt nyhetsbrev?

Nyhetsbrevet riktar sig till arbetsgivare och fackliga representanter på våra myndigheter. Om du inte redan fått det är du varmt välkommen som prenumerant.


Prenumerera
Namn:
E-postadress:
 
 

Övriga artiklar i vårt senaste nyhetsbrev