Vi söker en områdesansvarig

Din roll

Din roll är att planera, genomföra och följa upp stiftelsens aktiviteter och mötesplatser för arbetsgivare och fackliga. Du  bidrar med kunskap och inspiration i myndigheternas arbete med proaktiva omställningsåtgärder som gynnar både verksamheten och arbetstagarnas utveckling. Ditt ansvar innebär att forma innehållet och att arbeta såväl strategiskt som operativt i planering och genomförande av olika typer av aktiviteter. En stor del av rollen handlar om att knyta kontakter och löpande hålla dig uppdaterad på arbetet med proaktiv omställning i de statliga myndigheterna inklusive universitet/högskolor. Dina främsta kontaktytor är inom HR och hos fackliga representanter.
Du kommer att anlita relevanta forskare och föreläsare, planera och koordinera upplägg av seminarier, fungera som moderator/seminarieledare och arbeta med omvärldsbevakning av omställningsbehoven inom staten. Uppdraget innebär också att du medverkar i kommunikationsarbetet, inte minst med textproduktion i sociala medier. Resor ingår i tjänsten.

Din bakgrund

Du har en akademisk examen inom relevant område, samt minst sju års arbetslivserfarenhet, varav någon tid från det statliga området, t ex från en myndighet eller universitet/högskola. Vi tänker oss att din bakgrund exempelvis kan vara från strategisk HR, kommunikation eller verksamhetsutveckling. 

Tjänsten kräver goda kunskaper om svensk statsförvaltning och vi ser gärna att du har kunskaper om omställningsarbete och svensk arbetsmarknad. Tidigare erfarenheter från projektledning, nätverkande, partssamarbete, arrangemang av aktiviteter och seminarier ser vi som mycket värdefullt.

Som person är du en doer som med driv och kreativitet kan kombinera strategiskt och operativt arbete. Du är en duktig skribent, din kommunikativa förmåga är hög och du är van att skapa relationer och knyta kontakter på olika nivåer.

Vi erbjuder

Trygghetsstiftelsens medarbetare trivs oerhört bra på sin arbetsplats. Här blir du en del av ett harmoniskt och stabilt gäng som har en gemensam passion för sitt uppdrag och för att ingjuta mod och framtidstro hos Trygghetsstiftelsens kunder.

Om anställningen

Tjänsten är placerad i Stockholm. Anställningen är på heltid, tillsvidare. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på sex månader. Fast lön efter överenskommelse.

Om Trygghetsstiftelsen

Trygghetsstiftelsen är omställningsorganisationen inom det statliga avtalsområdet. När en statsanställd blir uppsagd på grund av arbetsbrist eller när en anställd vars tidsbegränsade anställning löper ut är det Trygghetsstiftelsens uppgift att så långt som möjligt skapa förutsättningar för att hen så snart som möjligt ska finna ett nytt arbete eller annan sysselsättning. Vårt stöd är individinriktat och utgår ifrån arbetslinjen.
Sedan 2015 erbjuder stiftelsen även öppna aktiviteter för lokala parter i syfte att inspirera och stimulera till en proaktiv och långsiktig planering för de lokala omställningsmedlen.

Stiftelsen bildades av parterna på den statliga arbetsmarknaden 1990 och vårt stöd erbjuds till Sveriges 250 myndigheter och 250 000 anställda. Över 100 000 personer har hittills omfattats av stiftelsens stöd och antalet anmälda kunder de senaste tre åren har legat på drygt 2 200 personer per år. Organisationen har ca 30 anställda, med kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall.

Mer om tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lars-Christer Andersson på 073-521 65 78. 

Åsa Lindh, VD Trygghetsstiftelsen 070 5713619

Fackliga representanter

Cathrin Edholm, Unionen, 060 641780
Eva Olsson, SACO, 031 743 24 43

Din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan med cv och personligt brev via www.wise.se senast onsdag den 20 juni.

Läs annonsen hos Wise

Ansök här